Borok

'06PinotGrigio (Badacsonyi)

 2010 (száraz minőségi fehérbor)

(készült: 1666 palack)

2010 –s évjárat első „orbán-pincés” palackozása. Valódi frissre őrzött Badacsonyi Szürkebarát, a hibátlan technológián nyugvó élénk, de elegáns, eredeti, ropogós savakkal, enyhe pinkes színnel, - kedvességgel és bájjal. Évjáratának eminens úttörője.

  

Bővebben...

'11 Kőtenger Chardonnay 2011

2011 Kőtenger Chardonnay 2011- balatonfelvidéki minőségi száraz fehérbor

A balatonfelvidéki Szentbékkállán, a Farkastető dűlőn, két időpontban, harmadrészt 2010 szeptember 01-én, a csonkolt, (fiatalított) 1 ha –n, 19M°-l, és kétharmad-részben szeptember13-n, a felsőtábla tetején, 22M°-l, szüretelt, kíméletesen feldolgozott szőlőt, 12 órás ülepítést követően erjesztettük irányítottan, neutrális fajélesztő bevonásával, hűtött acéltartályban. 

Bővebben...

'07Küvélet (Balatoni)

2010 (minőségi száraz fehérbor)

(készült: 1434 palack)

Balatoni cuvée az északi part vulkáni altalajjal rendelkező területeiről. 50% Szürkebarát, 40% Chardonnay és 10% Tramini.
A pince korábbi boraihoz mérten könnyedebb bemutatója az észak-balatoni ízek és a 2010-s évjárat jegyeinek domináns savvilágából ötvözött képnek.

Bővebben...

'22KőtengerChardonnay

 

alt

22Kőtenger Chardonnay 2015

Balatonfelvidéki (OEM) minőségi száraz fehérbor -0,75l

 

A chardonnay egy atléta. Friss, fiatal, energikus és egy igazi jolly joker. Szinte mindenre alkalmas – talán csak rozét és vörösbort nem lehet belőle csinálni – de akkor a legjobb, ha olyan, mint egy igazi jóvágású charmeur. Vagány, elegáns, laza, sportos, ápolt, megnyerő, sőt, mi több elbűvölő! Mire van szükség ehhez?Ásványos talaj – a Balatonfelvidék legszebb részén található Kőtenger -, terméskorlátozás – 4,5 t/ha -, egészséges szőlő, szüret kicsivel a teljes érés után – néhány hét batonázs és sok törődés, szeretet.

Bővebben...

'12 Pinot Grigio 2011

2011 - badacsonyi minőségi száraz fehérbor

A Badacsonyi Borvidéken, Balatonrendesen, a Kerekesdomb dűlőn, két időpontban, négyötödrészt 2011. szeptember 24-én, 22M°-l, és egyötödrészben óktóber13-n, 25M°-l, szüretelt, kíméletesen feldolgozott szőlőt, 12 órás ülepítést követően erjesztettük irányítottan, neutrális fajélesztő bevonásával, hűtött acéltartályban. 

Bővebben...

Go to Top