'06PinotGrigio (Badacsonyi)

 2010 (száraz minőségi fehérbor)

(készült: 1666 palack)

2010 –s évjárat első „orbán-pincés” palackozása. Valódi frissre őrzött Badacsonyi Szürkebarát, a hibátlan technológián nyugvó élénk, de elegáns, eredeti, ropogós savakkal, enyhe pinkes színnel, - kedvességgel és bájjal. Évjáratának eminens úttörője.

  

Bővebben...

’08 Kaján

2010 (minőségi száraz fehérbor)

70% Chardonnay a szentbékkállai Farkastetőről, a „Kőtenger árnyékából” és 30% Tramini a Badacsony hegyről, a Bagolyvár alól. A mustotokat nyálkáztuk majd neutrális, alkoholtűrő fajélesztő bevonásával 16C0 – n végzett erjesztéssel váltottuk borrá. A derítésre február végén került sor. A külön kezelt alapborok házasítására június 28-n, Irén és Levente napján, a palackozásra 2011. augusztus 30 -n,Rózsa napján került sor.

 

Bővebben...

'10 Farkastető Chardonnay 2010

A két időpontban, 2010szeptember 25-én és október 8-án; 18,5 és 19,5 mustfokkal, Szentbékkállán, a Kőtenger árnyékában, a Farkastető dűlőn, az „alsó-táblában” szüretelt, kíméletesen feldolgozott szőlőt, erős mustnyálkázást követően erjesztettük felerészben 225 literes vegyes magyar tölgy fahordóban, felerészben irányítottan acéltartályban.

Bővebben...

'07Küvélet (Balatoni)

2010 (minőségi száraz fehérbor)

(készült: 1434 palack)

Balatoni cuvée az északi part vulkáni altalajjal rendelkező területeiről. 50% Szürkebarát, 40% Chardonnay és 10% Tramini.
A pince korábbi boraihoz mérten könnyedebb bemutatója az észak-balatoni ízek és a 2010-s évjárat jegyeinek domináns savvilágából ötvözött képnek.

Bővebben...

’09 Kerekesdomb Szürkebarát

2010 badacsonyi száraz minőségi fehérbor (OEM)

 (készült: 2533 palack)

 Mint évjáratelődjénél... Balatonrendesen, a Kerekesdombon, a kelet nyugat térállású a04-a09 és f01-f15 sorokról 20,5 M0 - kal, 2010okt.1-11 -n, 3,5 t/ha terméskorlátozás érvényesítése mellett szüretelt, mindaddig madárháló alatt őrzött egészséges, szürkebarát szőlőt, rövid áztatást követően, kíméletesen, alacsony lé kiütéssel préseltük. 

Bővebben...

Go to Top