'22KőtengerChardonnay

 

alt

22Kőtenger Chardonnay 2015

Balatonfelvidéki (OEM) minőségi száraz fehérbor -0,75l

 

A chardonnay egy atléta. Friss, fiatal, energikus és egy igazi jolly joker. Szinte mindenre alkalmas – talán csak rozét és vörösbort nem lehet belőle csinálni – de akkor a legjobb, ha olyan, mint egy igazi jóvágású charmeur. Vagány, elegáns, laza, sportos, ápolt, megnyerő, sőt, mi több elbűvölő! Mire van szükség ehhez?Ásványos talaj – a Balatonfelvidék legszebb részén található Kőtenger -, terméskorlátozás – 4,5 t/ha -, egészséges szőlő, szüret kicsivel a teljes érés után – néhány hét batonázs és sok törődés, szeretet.

Bővebben...

'03BrutalPinotGris

minőségi fehérbor

Challenge International du Vin 2011 bronzérem

(készült 900 palack)

 A Brutal egy másik szürke, illetve a Szürkebarát másik világa. Erősen kései szüret - 25 mustfokkal, október végén -, és nyálkázás nélküli, de irányított, hidegen való erjesztés, mígnem a bor szárazzá nem nemesült. Íme, ennyi a Brutal titka. Ennek köszönheti egyediségét, tüzét, különlegességét. A gasztronómia porondján talán aperitif vagy digestiv ital gyanánt mutatkozhat.

Bővebben...

'05SzürkebarátBattonage

(száraz minőségi fehérbor)

(készült: 2100 palack)

Szürkebarát. Minden, ami badacsonyi, minden, ami szürkebarát, és minden, ami technológia. Egészséges, erős, túlérésben lévő szőlő, - 25 mustfokon - szürete a Kerekesdombon, hidegen és irányítottan való erjesztés, fahordós érlelés és finomseprőn tartás, azaz a battonage. Így született a nagy potenciállal bíró szivarbor. A többit talán mesélje el Ő maga…

 

Bővebben...

'02KerekesdombSzürkebarát

(száraz minőségi fehérbor)

(készült 1400 palack)

/KIFUTOTT TÉTEL

A szürkebarát akkor az igazi, ha áhítatos, tüzes és vaskos. Jó kedélyű, aki nem szégyelli érettségét. Ha súlyos léptű, tekintélyes termete és harsánysága egyenesen magával ragadó. Mire van szükség ehhez? Kései szüretre – október 20-a után a Kerekesdombon -, kevés áztatás, majd újhordós erjesztés. Utána féléves pihenés finomseprőn, tartályban, végül a palackozás.

 

Bővebben...

'04ChardonnayBattonage

(száraz minőségi fehérbor)

(készült: 850 palack)

Ez a chardonnay megmutatja, mit tud a fajta és a technológia együttese. Egészséges, mérsékelt túlérésben lévő szőlő a Farkastetőről, hidegen és irányítottan való erjesztés, majd fahordós érlelés, finomseprőn tartás, azaz a battonage. Megmaradt, aminek meg kellett maradnia, és kialakult, aminek ki kellett alakulnia. Az elsődleges, a gyümölcsből származó és a másodlagos, a technológiának köszönhető ízek az egymást erősítő optimumon.

Bővebben...

Go to Top