Eseménynaptár

Orbán Pince Hírmondó 10

 

Valahogy mostanság szokássá vált az „évértékelés”. Jó, avagy rossz szokás, de szokás.

Próbáljunk a szokások mezsgyéjén haladva mutatni valamit magunkból, vagyis inkább a világnak ránk vetülő fényéből, árnyékából…

Mi is történt a 2011 –s, a maga nemében „páratlan, és prim” évben? 

Palackozással eljutottunk a „kilenceskéig”. 2010KerekesdombSzürkebarát. (piacon várhatóan 2012 januárban) A 2010-s évből kihoztuk a kihozhatót. Így megszülethetett a (hatoska) PinotGrigio mellett a két küvé, a Küvélet (heteske) és a Kaján (nyolcaska). Ebből a kihívásokkal és almasavakkal teli évjártból még tartályban vajúdik, csücsül és palackozásra vár a (tizeske), egy fahordós érlelésű, markáns Chardonnay.

Lassan elbúcsúzunk, mármint a borpiacról kikopik az (egyeske).- a Kőtenger Chardonnay. - az első, sok örömöt, elismerést hozó debütáns.  – Szintén megittátok a sok sikert hozó, és emlékezetesen megosztó Brutált (hármaska) …És maholnap elfogy a CharsdonnyaBattonage (négyeske) is. De ifjú titánként, tele tűzzel, testtel és energiával készen áll a töltésre a 2011 –s évjáratú új Kőtenger Chardonnay. 2011-ben a Brutál is képes volt fhoenix madárként újra kelni… Van még néhány szép meglepetés, várományos nóvum Balatonrendesen, a 71-s út 71-s km kőnél, a tartályok és hordók borlabirintusában.

2011-ben aszály volt. A szőlő megszenvedte gyümölcsét. Sok tűz, de jó savak, sok utóérési keserű, masszív test. Szerethető, egyedi, kóstolás szerint férfias (organoleptikusan maszkulin) borok születtek a száraz bort készítő pincék katlanában.

A tervezett telepítésünk, -1050 tőke furmint Balatonrendesen - az aszály végett tavaszra bukott, de a területet azért már előkészítettük.

Szeretnénk 2012-ben a borászat csarnoka mellett kialakítani egy kóstolópincét. (Egy meglévő 15*5 m-s takart pince felújítása (közvetlen a majdani szivarszoba alatt)). És szeretnénk többet látni Benneteket Rendesen, ezért a szezonban - Húsvéttól Mindenszentekig – közös örömeink megtalálása végett többet kívánok időzni a pincénél… 

Remélem Karácsony idején került OrbánBor is asztalaitokra és így egy kicsit részese lehettem örömötöknek az ünnepen! - Illetve az újévi asztal is jó bort kíván!

Boldog és sikerekben gazdag Új Évet Tinéktek, Mindannyiótoknak!

ÉS NE FELEDJÉTEK: VAN  NEKÜNK WEB-ÁRUHÁZUNK!!!

 
WWW.BORBAN.HU

      TSOG

 

 

Orbán Pince Hírmondó 9

Huhu, de sűrű most minden!!!

Csak úgy röptiben és gyors sertepertével 7 dolog!…


 A szőlő érik szépen. Úgy tervezzük le is szedjük. Várhatóan szeptember közepétől. Kivétel talán az a Chardonnay fiatalítás, aminek nagy részét  az őzek már leszedték előttünk. Egyre jobban útálom az őzeket!!! (végül a maradékot megmentettük szeptember elsején. Nagyot segített S.Zsolti, köszönet néki itt is…)

2011-08-30 –n Rózsa napján letöltöttük a „nyolcaskát” -  egy 2010-s Chardonnay70%-Tramini30% cuveét. Keresztneve „KAJÁN” lett, ami a mi szótárunk szerinti jelentésben a „cinkosan mosolygó savakkal”. Remélem mihamarabb meg tudom Nektek is mutatni! A Borfesztiválon remekül szerepelt!!!

2011-09-16-n, pénteken este, a BalatonBorgaléria szervezésében, a füredi Esszencia étteremben (Zákonyi sétány 4.) borpárbaj a Lapossa Pincével… Gyertek csak el minél többen! www.balatonborgaleria.hu

2011-09-29 –n csütörtökön bor és párlata bemutató a Sas Centerben (www.sascenter.hu) . szervező páleszforrás a Sprirus Primus, CseGa. (www.palinkamuhely.hu)

2011-10-08 szombat 14:00 Balatonrendesen Önkormányzati Szüretbúcsúztató Falunap… A „Felbalaton” legkisebb települése Rendes, tehát jó lesz odafigyelni, hogy beférjetek!!! (www.balatonrendes.hu)
Lesz nekünk, ha szentjeink támogatnak 2011-ben vendégszőlőnk vásárolva. Kékfrankos Mindszentkálláról és Tramini a Badacsony hegy Lábdi oldaláról a Bagolyvár alól.
Tervezünk a BorJoure szervezésével és igény esetén (www.borjour.hu) szentbékkállai vendégszüretet, ami komoly munka, majdan komoly buli lehetőségével kecsegtet. Keressétek SAdrit!!!

Jó zsúfolt, de gyertek mindenhova ha tudtok!!!


ÉS NE FELEDJÉTEK: LETT NEKÜNK WEB-ÁRUHÁZUNK!!!
KÉREM, NÉZZÉTEK MEG, PRÓBÁLJÁTOK KI! REMÉLEM, KÖZÖS ÖRÖMEINK  LESZNEK VELE!!!


WWW.BORBAN.HU


KÉREM, MOST SE  FELEDJÉTEK A FOHÁSZT ÉS SZENTJEINKET!

ADDIG IS        TSOG
 

Augusztusi programok

2011-08-30 –n Rózsa napján letöltjük a „nyolcaskát” -  egy 2010-s Chardonnay-Tramini cuveét, aminek keresztnevéről még erősen egyeztetünk. Remélem mihamarabb meg tudom Nektek is mutatni!


2011-08-27/28 –n a Pesten a Vajdahunyadvárban Híres Íz napokoztunk ! Örültünk hogy sokan kilátogattatok! www.amc.hu

…És ugyanekkor 2011-08-27 –n du. 15 órától Solymáron (PEMÜ Sporttelep) a Gospel Fesztiválon is megmutattuk magunkat, borainkat!!!  www.gospelfesztival.hu


2011 augusztusának utolsó, 31. napján, ami egyéb iránt Bella és Erika napja is, 19 órától OrbánPincés BorJoure Extra a Kempinszkiben… www.borjour.hu


Aztán meg persze borfesztivál (2011-09-07/11) a Várban a BalatonBorgaléria Standján, közösen és együtt a 2HA –ral és a Villa Tolnay –val…  www.aborfesztival.hu
 

Go to Top