Eseménynaptár

Orbán Pince Hírmondó 13

további képek itt

 

Mint ahogy már, a méltó érdeklődés további felcsigázása végett többször is beharangoztatott… 

 

2012 -s 129. napján, május 8 –n, - melyen a Mihályok ünnepelgetik a nevük dicsőségét fényező arkangyalt - erőt gyűjtendő palackba bújt a „tizeske” (2010FarkastetőChardonnay) és a „tizenegyeske” (2011KőtengerChardonnay)

 

„Farkastető Chardonnay 2010 – (Fasimított savak…)balatonfelvidéki minőségi száraz fehérbor.  A két időpontban, 2010szeptember25-n és október8-n; 18,5 és 19,5 mustfokkal, Szentbékkállán, a Kőtenger árnyékában, a Farkastető dűlőn, az „alsó-táblában” szüretelt, kíméletesen feldolgozott szőlőt, erős mustnyálkázást követően erjesztettük felerészben 225 literes vegyes magyar tölgy fahordóban, felerészben irányítottan acéltartályban. Erjedést követően 7 hónapig való finomseprős, kisfahordós érlelés következett. A záró derítésre november11-n, a szűrésre 2012. május 07-n, Gizella és Bendegúz napján került sor.”

 

„Kőtenger Chardonnay 2011- (Forró ásvány…) balatonfelvidéki minőségi száraz fehérbor. A balatonfelvidéki Szentbékkállán, a Farkastető dűlőn, két időpontban, harmadrészt 2010 szeptember01-n, a csonkolt, (fiatalított) 1 ha –n, 19M°-l, és kétharmad-részben szeptember13-n, a felsőtábla tetején, 22M°-l, szüretelt, kíméletesen feldolgozott szőlőt, 12 órás ülepítést követően erjesztettük irányítottan, neutrális fajélesztő bevonásával, hűtött acéltartályban. Erjedést követően 7 hónapig való, tartályban történt finomseprős érlelés következett. A záró derítésre november30-n, a szűrésre, palackozásra 2012. május 08-n, Szent Mihály napján került sor.”

 

…És az idő pergett tovább. A lenyugodott majd felkélt a Nap május 9 –n 5óra 16perckor – önörömöm végett is  Gergely napjára - és meglátta, hogy a „tizenketteske” (2011BadacsonyiPinotGrigio) is törekszik a palackok felé… 

 

„Pinot Grigio 2011- (Tüzes tisztaság…) badacsonyi minőségi száraz fehérbor. A Badacsonyi Borvidéken, Balatonrendesen, a Kerekesdombon , két időpontban, négyötödrészt 2011 szeptember24-n, 22M°-l, és egyötödrészben óktóber13-n, 25M°-l, szüretelt, kíméletesen feldolgozott szőlőt, 12 órás ülepítést követően erjesztettük irányítottan, neutrális fajélesztő bevonásával, hűtött acéltartályban. Erjedést követően 7 hónapig való, tartályban történt finomseprős érlelés következett. A záró derítésre március29-n, a szűrésre, palackozásra 2012. május 09-n, Szent Mihály napját követő Gergely napján került sor.”

 

AKI UTÁLJA A TECHNOKRATA LEÍRÁST CSAK A VASTAGBETÜKET OLVASSA…

 

és hogy miért csak most kerülhet kezetek közé kiváló nóvumaink sora? …pihentettük a friss palackozást, avagy vártuk a címkekészültét…

 

EGYEBEINK:

 

- 2012 júniusának 23. napján, szombaton, Zoltán és Édua napján Vendégvárós nap a Kerekesdombon (71/71) jöjjön ki csak tud és szól nekem!!!

 

- három észak-balatoni borsorstárssal együtt csináltunk fesztiváltársaságot! fedőneve: VSOP (alias: Villatolnay; Sabar; Orbán; Pálfy…) együtt mentünk Debrecenbe is a Pulykakakas Fesztiválra, és megyünk együtt Kecskemétre a Híres Napokra, meg még mindenfelé… részletek később

 

- … az „egyeske”(Kőtenger2009) utolsó 100 palackját kezdtük meg, nodesabaj nyomában a „tizenegyeske”!!!    

 

- „hármaska”(BRUTAL2009) 42 palacknyi eladóval áll pincénkben; -  Aki keresi gyorsan tegye…

 

- És továbbra is: A WEB –n akciózunk már letöltött, „pszichoszomatikus lámpásainkkal”! Ha Valamelyőtök akar valami belső fényt generáló forrást, akkor most akarjon a Borok főmenü alatti online vásárlás fülön.

 

NE FELEDJÉTEK: VAN  NÉKÜNK WEB-ÁRUHÁZUNK ÉS OTTAN LÉZENGÜNK A FACEBOOK -N!!!

 

 

 

 

Orbán Pince Hírmondó 12

 

Mint néhányan, kik a Facebook nevű közösségi portálon is bolyongtok és esetlegesen megtiszteltek azzal is, hogy figyelemmel fordultok oldalunk felé, láthatjátok, hogy én (Orbán Gergely) a napokban elvesztettem facebook-s egómat és metamorfózis útján, teljes egészében céggé váltam. („Pince" keresztnévvel... )

Azt mondják nálamnál ehhez ezerszer értőbb barátaim (H.Tomi), hogy ez nekem jó lesz, mert rengeteg mindent tudunk mi innentől együtt csinálni a virtuális létben! (Játékok; akciók; aktuális eseményekről tájékoztatás; és sok-sok non contact simogatás...) No lássuk hogy lészen majd ez!!!

Ezen átalakítás arra irányul, hogy a Pince kommunikációs dolgainak súlya nevezett kommunikációs portálra (úgymint Facebook) átvezetődhessen.

 

Kérlek ezért Mindannyiótokat, hogy - kedvetek szerint és igény esetén - legyetek kedvesek csatlakozni oldalunkhoz. (Oszt majd lájkoljatok is!!!)

 

 

EGYEBEINK:

 

 

Bolondok napját követő április-02 –n, telepítésre került Balatonrendesen, a teleksarokba 1050 db Furmint oltvány (T85 Furmint xc 5C /teleki). Most várjuk, mit rejt majd a vesszők méhében majd az Úr!

Hármas szülésre készülünk - hármas palackozást próbálunk valamikor a hónap végiben. Együtt fog megszületni a „tizeske”- „tizenegyeske” – „tizenketteske”, rendre és névszerint FarkastetőChardonnay2010 – KőtengerChardonnay2011 – PinotGrigio2011.

A PinotGrigio2010 elfogyott!

… és már erősen kopik az „egyeske”(Kőtenger2009);  „hármaska”(BRUTAL2009); „négyeske” (ChardonnayBattonage2009);  és „heteske”( KÜVÉLET2010)

 

A WEB –n továbbra is akciózunk már letöltött, „pszichoszomatikus lámpásainkkal”! Ha Valamelyőtök akar valami belső fényt generáló forrást, akkor most akarjon a Borok főmenü alatti online vásárlás fülön.

(PL:01kőtenger-1650huf; 07küvélet-1175huf; 08kaján 1300huf; 09kerekesdomb-2100huf / palack )

 

 NE FELEDJÉTEK: VAN  NEKÜNK WEB-ÁRUHÁZUNK!!!

 

 

Orbán Pince Hírmondó 11

 

KELT:  AZ ÚR 2012.ESZTENDEJÉBEN. 23-N, BOLDOGASSZONY, AVAGY VÍZÖNTŐ HAVÁBAN, VINCE NAPJÁT KÖVETŐ RAJMUND, EMERENCIA ÉS ZELMA NAPJÁN, MIKOR IS A NAP KELT 07:21 KOR ÉS NYUGODNI FOG 16:30-KOR.


 KEDVES MINDANNYIAN!


Nehéz, kivonulós, fejfájós idők járnak felénk mostanság! Ezért talán mostanság, lelkünk történelmi lámpásának, a BORNAK, mint gond higítónak, mint antidepresszánsnak juthat komolyabb szerep életünkben, hétköznapi ünnepeinken, vagy ünnepi hétköznapjainkon, kinek-kinek jó ízlése szerint. - Hát sikerült végre piac készre hozni az Orbán Pince legújabb pszichoszomatikus lámpását, a régen várt „kilenceskét” avagy a 09KerekesdombSzürkebarát - 2010 OEM badacsonyi száraz fehérbort.


A „kilenceske” a szürke szerzetes, aki 2010-ben is képes volt a csodára… Teljes érésben szakított, 20,50M-ra épülő száraz meleg mosoly, fával finomra fent savak, a teltdongájú test… Minden, amit kívánt megtagadni tőlünk a tízes évjárat kegye, azt a kerekesdombi „Kilenceske” kicsit meghozta magával. Fahordós erjesztés és majd féléves érlelés finomseprőn. Természetes vidámság, joviális mosoly, báj és kellem. (csuhás barátunk kissé magamutogató (lásd exhibicionista), igény esetén szívesen kitárja reverendáját!)


A „tizeske” szintén készen élesre húzva vár a pincemélyben a palackozóra. Ő lesz a 2010-s évjárat utolsó töltése. Egy vegyes iskolázású Chardonnay, amiben mindenből van elég. Lesz benne test, lesz benne fa, lesz benne sav és tűz és potenciál. Várhatóan a palackos érlelésben tudja majd megmutatni igazi fényét.


A WEB –n kicsit akciózunk már letöltött, „pszichoszomatikus lámpásainkkal”! Ha Valamelyőtök akar valami belső fényt generáló forrást, akkor most akarjon a Borok főmenü alatti online vásárlás fülön.


(PL:01KŐTENGER-1650HUF; 07KÜVÉLET-1175HUF; 08KAJÁN 1300HUF; 09KEREKESDOMB-2100HUF / PALACK )


Ja, és mert minden erről is szólt egy kicsit…


 NE FELEDJÉTEK: VAN  NEKÜNK WEB-ÁRUHÁZUNK!!!


WWW.BORBAN.HU


UI: MÉG E HÓNAPBAN FARAGNAK BALCSÍPŐM PORCÁN. EZ NEM BEFOLYÁSOLJA A BOROK MINŐSÉGÉT, CSAK AZ ENYÉMET ÉS REMÉLEM AZT IS JÓ IRÁNYBAN! LEHET, HOGY EGY KICSIT NEHEZEBBEN FOGOK A KÖVETKEZŐ HETEKBEN MOZOGNI…


 


HA ZAVAR LEVELÜNK, JELEZD, ÉS LEVESZÜNK A HÍRLEVÉLRŐL      TSOG

 

 

 

Go to Top