Pince

A cégünk, Borbán Kft, összesen 6,5 ha –on, természetben két tagban fellelhető területen termeszt szőlőt.

A 6,5 ha –ból, a korábban, 2007-ben megszerzett szőlő, a 4,5 ha Chardonnay, a Balatonfelvidéki borvidék területén, Szentbékkállán, a Kőtenger melletti, a délnyugati kitettséget adó Farkastetőn, közvetlen a lovaspóló pálya mellett található. Az 1987-ben lengőkaros műveléssel telepített területből 1 ha –on, 2008-ban, fiatalítást és középmagas kordonra való művelésmód váltást hajtottunk végre.

A később, 2008 -ban birtokba vett 2 ha Szürkebarát szőlő, Badacsonyi borvidéken, Balatonrendesen, a Kerekesdomb déli, Balatonra látó dűlőjén terem. A terület könnyen megtalálható a borkereső ember számára, mivel a 71-s főút mentén helyezkedik el, Ábrahámhegy határában, a Kúria Étteremet körbeölelve. Az ernyőműveléssel művelt szőlő 1998-ban volt telepítve.A szőlőterületeken terméskorlátozást érvényesítünk.  Ez a Chardonnay esetében 4,5 t/ha a Szürkebarát esetében 3,5 t/ha. Ennek értelmében a saját területekről várható szőlő saját alapanyag beérkezés 25-30 t/év..

A balatonrendesi szőlőnek közepében, az étterem mögötti területen megbúvó „pirosköves-házban” építettük ki szőlőfeldolgozónkat és borászatunkat is. A szőlőfeldolgozó vezérgépe egy 900 literes, zárt rendszerű tankprés. Tárlókapacitásunk jelenleg 330 hl -nyi acéltartályból 22,5 hl fahordóból tevődik össze. Az acélparkból 150 hl hűthető.

ORBÁN Pince
(Borbán Kft.)
h-8255 Balatonrendes Kerekesdomb hrsz016.