Orbán Pince Hírmondó 13

további képek itt

 

Mint ahogy már, a méltó érdeklődés további felcsigázása végett többször is beharangoztatott… 

 

2012 -s 129. napján, május 8 –n, - melyen a Mihályok ünnepelgetik a nevük dicsőségét fényező arkangyalt - erőt gyűjtendő palackba bújt a „tizeske” (2010FarkastetőChardonnay) és a „tizenegyeske” (2011KőtengerChardonnay)

 

„Farkastető Chardonnay 2010 – (Fasimított savak…)balatonfelvidéki minőségi száraz fehérbor.  A két időpontban, 2010szeptember25-n és október8-n; 18,5 és 19,5 mustfokkal, Szentbékkállán, a Kőtenger árnyékában, a Farkastető dűlőn, az „alsó-táblában” szüretelt, kíméletesen feldolgozott szőlőt, erős mustnyálkázást követően erjesztettük felerészben 225 literes vegyes magyar tölgy fahordóban, felerészben irányítottan acéltartályban. Erjedést követően 7 hónapig való finomseprős, kisfahordós érlelés következett. A záró derítésre november11-n, a szűrésre 2012. május 07-n, Gizella és Bendegúz napján került sor.”

 

„Kőtenger Chardonnay 2011- (Forró ásvány…) balatonfelvidéki minőségi száraz fehérbor. A balatonfelvidéki Szentbékkállán, a Farkastető dűlőn, két időpontban, harmadrészt 2010 szeptember01-n, a csonkolt, (fiatalított) 1 ha –n, 19M°-l, és kétharmad-részben szeptember13-n, a felsőtábla tetején, 22M°-l, szüretelt, kíméletesen feldolgozott szőlőt, 12 órás ülepítést követően erjesztettük irányítottan, neutrális fajélesztő bevonásával, hűtött acéltartályban. Erjedést követően 7 hónapig való, tartályban történt finomseprős érlelés következett. A záró derítésre november30-n, a szűrésre, palackozásra 2012. május 08-n, Szent Mihály napján került sor.”

 

…És az idő pergett tovább. A lenyugodott majd felkélt a Nap május 9 –n 5óra 16perckor – önörömöm végett is  Gergely napjára - és meglátta, hogy a „tizenketteske” (2011BadacsonyiPinotGrigio) is törekszik a palackok felé… 

 

„Pinot Grigio 2011- (Tüzes tisztaság…) badacsonyi minőségi száraz fehérbor. A Badacsonyi Borvidéken, Balatonrendesen, a Kerekesdombon , két időpontban, négyötödrészt 2011 szeptember24-n, 22M°-l, és egyötödrészben óktóber13-n, 25M°-l, szüretelt, kíméletesen feldolgozott szőlőt, 12 órás ülepítést követően erjesztettük irányítottan, neutrális fajélesztő bevonásával, hűtött acéltartályban. Erjedést követően 7 hónapig való, tartályban történt finomseprős érlelés következett. A záró derítésre március29-n, a szűrésre, palackozásra 2012. május 09-n, Szent Mihály napját követő Gergely napján került sor.”

 

AKI UTÁLJA A TECHNOKRATA LEÍRÁST CSAK A VASTAGBETÜKET OLVASSA…

 

és hogy miért csak most kerülhet kezetek közé kiváló nóvumaink sora? …pihentettük a friss palackozást, avagy vártuk a címkekészültét…

 

EGYEBEINK:

 

- 2012 júniusának 23. napján, szombaton, Zoltán és Édua napján Vendégvárós nap a Kerekesdombon (71/71) jöjjön ki csak tud és szól nekem!!!

 

- három észak-balatoni borsorstárssal együtt csináltunk fesztiváltársaságot! fedőneve: VSOP (alias: Villatolnay; Sabar; Orbán; Pálfy…) együtt mentünk Debrecenbe is a Pulykakakas Fesztiválra, és megyünk együtt Kecskemétre a Híres Napokra, meg még mindenfelé… részletek később

 

- … az „egyeske”(Kőtenger2009) utolsó 100 palackját kezdtük meg, nodesabaj nyomában a „tizenegyeske”!!!    

 

- „hármaska”(BRUTAL2009) 42 palacknyi eladóval áll pincénkben; -  Aki keresi gyorsan tegye…

 

- És továbbra is: A WEB –n akciózunk már letöltött, „pszichoszomatikus lámpásainkkal”! Ha Valamelyőtök akar valami belső fényt generáló forrást, akkor most akarjon a Borok főmenü alatti online vásárlás fülön.

 

NE FELEDJÉTEK: VAN  NÉKÜNK WEB-ÁRUHÁZUNK ÉS OTTAN LÉZENGÜNK A FACEBOOK -N!!!

 

 

 

 

Go to Top