'10 Farkastető Chardonnay 2010

A két időpontban, 2010szeptember 25-én és október 8-án; 18,5 és 19,5 mustfokkal, Szentbékkállán, a Kőtenger árnyékában, a Farkastető dűlőn, az „alsó-táblában” szüretelt, kíméletesen feldolgozott szőlőt, erős mustnyálkázást követően erjesztettük felerészben 225 literes vegyes magyar tölgy fahordóban, felerészben irányítottan acéltartályban.

Erjedést követően 7 hónapig való finomseprős, kisfahordós érlelés következett. A záró derítésre november11-n, a szűrésre, palackozásra 2012. május 07-n, Gizella és Bendegúz napján került sor.

 

allkohol: 12,00%vol.; sav: 7,3g/lit; összes extrakt:22,4g/lit; cukor:0g/lit; cukormentes extrakt:22,4g/lit

 
 

 

 

 

Go to Top