'02KerekesdombSzürkebarát

(száraz minőségi fehérbor)

(készült 1400 palack)

/KIFUTOTT TÉTEL

A szürkebarát akkor az igazi, ha áhítatos, tüzes és vaskos. Jó kedélyű, aki nem szégyelli érettségét. Ha súlyos léptű, tekintélyes termete és harsánysága egyenesen magával ragadó. Mire van szükség ehhez? Kései szüretre – október 20-a után a Kerekesdombon -, kevés áztatás, majd újhordós erjesztés. Utána féléves pihenés finomseprőn, tartályban, végül a palackozás.

 


A Balatonrendesen, a Kerekesdombon, a kelet nyugat térállású a01-a24 sorokról 22 Mo - kal, október14-15 -n, 12 fürt/tőke - 3,5 t/ha terméskorlátozás érvényesítése mellett szüretelt, mindaddig mádárháló alatt őrzött egészséges, enyhén túlérésben lévő szürkebarát szőlőt, rövid áztatást követően, kíméletesen, pneumatikus préssel, 65% -s lékiütéssel préseltük. Ezt követően a mustot, közepesen égetett, 225 literes új hordókban való, neutrális, alkoholtűrő fajélesztő bevonásával végzett fermentációval váltottuk borrá. Az erjedést követően a bort acéltartályba fejtettük, ahol néhány hetes finomseprőn tartás melletti tartályban való érlelés következett. A derítésre és szűrésre március idusán, a palackozásra 2010. április08 -n, Dénes napján került sor.

 

 

 
Enyhe utóérében szüretelt, és ennek megfelelően testes és pinkes Szürkebarát, ahol az alkohol, a kevés maradékcukor és az új fahordós erjesztés pörkös zamatai szép tónusú harmóniát mutatnak az ásványos talajjegyekkel.


alkohol: 14,48% vol.
sav: 5,81g/lit;
összes extrakt: 26,71g/lit
cukor: 4,5g/lit
cukormentes extrakt: 23,21g/lit

Go to Top