Orbán Pince Hírmondó 10

 

Valahogy mostanság szokássá vált az „évértékelés”. Jó, avagy rossz szokás, de szokás.

Próbáljunk a szokások mezsgyéjén haladva mutatni valamit magunkból, vagyis inkább a világnak ránk vetülő fényéből, árnyékából…

Mi is történt a 2011 –s, a maga nemében „páratlan, és prim” évben? 

Palackozással eljutottunk a „kilenceskéig”. 2010KerekesdombSzürkebarát. (piacon várhatóan 2012 januárban) A 2010-s évből kihoztuk a kihozhatót. Így megszülethetett a (hatoska) PinotGrigio mellett a két küvé, a Küvélet (heteske) és a Kaján (nyolcaska). Ebből a kihívásokkal és almasavakkal teli évjártból még tartályban vajúdik, csücsül és palackozásra vár a (tizeske), egy fahordós érlelésű, markáns Chardonnay.

Lassan elbúcsúzunk, mármint a borpiacról kikopik az (egyeske).- a Kőtenger Chardonnay. - az első, sok örömöt, elismerést hozó debütáns.  – Szintén megittátok a sok sikert hozó, és emlékezetesen megosztó Brutált (hármaska) …És maholnap elfogy a CharsdonnyaBattonage (négyeske) is. De ifjú titánként, tele tűzzel, testtel és energiával készen áll a töltésre a 2011 –s évjáratú új Kőtenger Chardonnay. 2011-ben a Brutál is képes volt fhoenix madárként újra kelni… Van még néhány szép meglepetés, várományos nóvum Balatonrendesen, a 71-s út 71-s km kőnél, a tartályok és hordók borlabirintusában.

2011-ben aszály volt. A szőlő megszenvedte gyümölcsét. Sok tűz, de jó savak, sok utóérési keserű, masszív test. Szerethető, egyedi, kóstolás szerint férfias (organoleptikusan maszkulin) borok születtek a száraz bort készítő pincék katlanában.

A tervezett telepítésünk, -1050 tőke furmint Balatonrendesen - az aszály végett tavaszra bukott, de a területet azért már előkészítettük.

Szeretnénk 2012-ben a borászat csarnoka mellett kialakítani egy kóstolópincét. (Egy meglévő 15*5 m-s takart pince felújítása (közvetlen a majdani szivarszoba alatt)). És szeretnénk többet látni Benneteket Rendesen, ezért a szezonban - Húsvéttól Mindenszentekig – közös örömeink megtalálása végett többet kívánok időzni a pincénél… 

Remélem Karácsony idején került OrbánBor is asztalaitokra és így egy kicsit részese lehettem örömötöknek az ünnepen! - Illetve az újévi asztal is jó bort kíván!

Boldog és sikerekben gazdag Új Évet Tinéktek, Mindannyiótoknak!

ÉS NE FELEDJÉTEK: VAN  NEKÜNK WEB-ÁRUHÁZUNK!!!

 
WWW.BORBAN.HU

      TSOG

 

 

Go to Top