Első Hírlevelünk

Kedves barátok, ismerősök, kereskedők, vendéglősök, borcsinálók, rokonok, elhivatott és hithű borisszák, partnerek, lányok-fiúk, hölgyek-urak, nagy- és keresztszülők… azaz KEDVES MINDANNYIAN!
mint már tudjátok tavaly szeptemberben elkezdtem szőlőből bort faragni, és most e faragással kapcsolatos dolgaim részleteit szeretném időnként megosztani veletek, csak úgy próbálkozás gyanánt, mintegy a saját örömömre és okulásomra is. (véleményetekre számítva)
(azért interaktív borászattá nem talán válunk, de soha nem tudni előre melyik tojásból kel ki a majd egy hattyú… ( mármint ha nem vagy ornitológus)).
tehát akkor vágjunk neki…
ami megtörtént:
az egyeskéről, azaz 01KőtengerChardonnay, már tudtok eleget, de íme, a választások második fordulójára,  megjött a ketteske is.  02KerekesdombSzürkebarát. leírás a WEB-ről:
„A Balatonrendesen, a Kerekesdombon, az "a01-a24" sorokról (kelet-nyugat térállású) 22 M0 - kal, október 14-15 -n, 3,5 t/ha terméskorlátozás érvényesítése (12 fürt/tőke) mellett szüretelt, (mindaddig mádárháló alatt őrzött) egészséges, enyhén túlérésben lévő szürkebarát szőlőt, rövid áztatást követően, kíméletesen, pneumatikus préssel, 65% -s lékiütéssel préseléstük. Ezt követően a mustot, közepesen égetett, 225 literes új hordókban való, neutrális, alkoholtűrő fajélesztő bevonásával végzett fermentációval váltottuk borrá. Az erjedést követően a bort acéltartályba fejtettük, ahol néhány hetes finomseprőn tartás melletti tartályban való érlelés következett. A derítésre és szűrésre március idusán, a palackozásra 2010.április 08 -n, Dénes napján került sor.
Enyhe utóérében szüretelt, és ennek megfelelően testes és pinkes Szürkebarát, ahol az alkohol, a kevés maradékcukor és az új fahordós erjesztés pörkös zamatai szép tónusú harmóniát mutatnak az ásványos talajjegyekkel.”
és ami történni fog:
valami még persze készül Balatonrendesen!
van nekünk néhány hektó szürkebarátunk még, és van közte valami tényleg brutális…  és ez nem túlzás. az október végén, 25M° -kal rendesen szüretelt  szőlőt, szárazzá emelte a fajélesztő-varázsló.  -…és pálcájának nyomán, erős, kigyúrt testen, és nem lelágyultan, 17,- v/v % körüli alkohol került az S2 –s tartályba. iszonyú tűz és energia, őserő,. cca 950-1000 palackot tudok letölteni ebből a bodybilder –ből a hónap végén.
és valami más:
2010-05-27-n, Hella napjának délutánján, a SELECTION borszaküzletben  (1036 Bp. Lajos u. 91.) megmutatom amit tudok. (ez jelen esetben az egyeskét és a ketteskét jelenti)
addig is tsOG
kérem, ha zavar levelünk, jelezd, kikkelj oda ahova az informatikus kolléga jelzi!!!

 

Go to Top