Vajúdni kezdtek Balatonrendesen a 2010-s borokat hordozó tartályok

Túlkerültünk az előző hír-levélcsírában jelzett három szép tavaszi bulin (KézművesMagyarÍzek; BorJourMagnum; VinCE) és a fagyos-szentek nagyobbik hányadán. Remélem sokatokkal, találkoztak újabb boraink a 04-s és az 05-s (a két battonage – Chardonnay és Szürkebarát), és remélem a találkozások örömteliségét is!
Most már más, új dolgokra kerül a „reflekBoros hírcsóva”, mert vajúdni kezdtek Balatonrendesen a 2010-s borokat hordozó tartályok. Az első ikerszülés lett, március 10-én Ildikó napjára jött a „hatoska” és „heteske”!!!
Fekvése alapján is a 2010-s évjárat elsőszülöttje - ezért a 06-s - hivatalos nevén a 06Badacsonyi Pinot Grigio OEM száraz fehérbor. 1667 palackos szülés lett. Valódi frissre őrzött Badacsonyi Szürkebarát, élénk, de elegáns, eredeti, ropogós savakkal, enyhe pinkes színnel, kedvességgel és bájjal. Évjáratának eminens úttörője

A 2010-s évjárati másodszülött – 07-s, a „Küvélet” couvée lett – hivatalos nevén 07Küvélet Balatoni OEM száraz fehérbor -. 50% Szürkebarár + 40% Chardonnay + 10% Tramini. Valódi „reszli” de a javából! 1467 palackkal született.

És valami más…
Régi nem titkolt szerelmek finom utórezgése gyanánt, idén Balatonrendesen a terület észak-keleti sarkában telepítünk 1000 tőke Furmintot… …és erős kitartással, de kicsit türelmetlenül várjuk mit művel majd véle az Úr!
 

Go to Top