A Szürke 30 Árnyalata

 "Badacsony New Yorkban" címmel meghirdetett rendezvényen kínálta borait a badacsonyi borvidék szinte összes borásza március 20-án, az impozáns New York Palotában. A rendezvény kiemelt fajtájának idén a szürkebarátot választották a szervezők, és a részt vevő 30 badacsonyi borász 30 szürkebarát borának árnyalatát átlátszó üvegekben csodálhattuk meg. Az Orbán Pince mutatta be a talán legváltozatosabb szürkebarát sort, amellyel alábbi elismerő szavakat érdemeltük ki:

„Az  egyik legmeglepőbb tétel (Orbán Pince) egy sillernek is dicsőségére váló piros színben tündökölt. A borász elmondása szerint ez nem varázslat vagy egyéb praktika, mindössze annyi, hogy a must egy hetet töltött  héjon, mielőtt erjesztésre került volna. Ízben gyümölcsös, telt kerek íz világot mutatott.”

http://borkultusz.com/a-szurke-30-arnyalata/

„Találkoztam egy olyan iránnyal is, ahol a szürkebarát picit elnehezül, picit lelassul, ízben gazdagabb lesz, sok édes gyümölccsel, barackkal, almával, déli gyümölcsökkel, kicsit több alkohollal. Ebben a világban is nagy volt a szórás. Aki ezt szerintem szépen csinálja, az Orbán Gergő, akinek igen pazar sora volt, élén a Kerekesdomb Szürkebarát 2010 tétellel.”

http://www.boraszportal.hu/poharral-a-kezben/20130321/badacsony-new-yorkban-2-resz

Go to Top